Днешният ден е равносилен на гибел. Почти нямаме клиенти. Хората в

...
Днешният ден е равносилен на гибел. Почти нямаме клиенти. Хората в
Коментари Харесай

Много браншове ще пострадат от строгите мерки

Днешният ден е равностоен на крах. Почти нямаме клиенти. Хората сега не са наясно къде и по какъв начин могат да влязат. Изискването за тест де факто в допълнение оскъпява услугата ни. 

Това съобщи пред Радио Пловдив  Александър Драгийски , собственик на огромно заведение в пловдивския регион „ Северен ". 

Той напомни, че единствено 20% от хората са имунизирани, само че и другите - от 80-те % имунизирани, също се възпират и желаят да видят каква е обстановката. В момента доста хора се лутат и виновността е на министерството на опазването на здравето.

Действа се на правилото на дискриминирането, тъй като единствено един отрасъл е стеснен толкоз съществено, безапелационен е ресторантьорът. 

В Европа

В цяла Западна Европа зеленият документ беше въведен откакто беше имунизирано над 50% от популацията. 

При нас при имунизирани 20% от популацията зеленият документ основава повече проблеми, в сравнение с решения.

Не глоба, а увещание

У нас беше изпуснат моментът през лятото, когато нямахме вълна от инфектирани, хората да бъдат уверени, да бъдат подтиквани или да им се изясни. 

Ваксинирането би трябвало да става посредством увещание, а сега то става посредством глоба. Това сигурно ще докара до съществени стопански последици. 

Спирала от банкрути

Браншът на ресторантьорите е обвързван с доста други сектори. Ще се получи серпантина - доста е евентуално огромен % от сектора да банкрутира, ще се увеличи безработицата, ще се усили броят на хората, които ще изпаднат в тежко финансово положение.

Персоналът

Аз постоянно съм бил за имунизация, само че не мога да убедя другите, които не желаят, акцентира Александър Драгийски. Той изясни, че има хора, които не желаят да се имунизират, а други по здравословни аргументи не желаят да се имунизират. 

За момента тези, които не желаят, си вършат проби, които в другите лаборатории са на разнообразни цени - 36 лв., 10 лв.. Това е парадоксът на безплатния тест, който коства нещо. Това е като анекдот, акцентира ресторантьорът. 

А за хората, които по здравословни аргументи не се имунизират, за тях няма изобщо решение на проблема!

Сегрегеция = Скрита дискриминация 

Много е необичайно, че зелен документ не се изисква от хора, които работят в хранителни магазини, в банки, в институции. В същото време той е наложителен за един барман и за една сервитьорка.

Това е дискриминация за хората, безапелационен е Драгийски.

Не съм мислил, че е допустимо да стигнем до такива равнища, само че ето че  Джордж Оруел е написал нещо, което се случва нескрито .

Връщаме се във времената на фашизма, когато хората са носили жълти звезди, с цел да се споменат, че са евреи. 

Ние в този момент би трябвало да носим не знам какви белези, с цел да кажем, че имаме нещастието да работим в отрасъл, който е попаднал под съществени рестрикции. 

Интервюто на Неда Велкова с Александър Драгийски е в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР